Bayat Ekmek Suflesi

Posted by PPovveeR on



Bayat Ekmek Suflesi
Malzemeler:
  • 8 adet bayat tost ekmeği veya dilim somon ekmeği
  • 4 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz,karabiber
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber, kuru fesleğen
  • 3 su bardağı süt
  • 100 gr bitkisel margarin Eritilmiş
  • 1 su bardağı rendelenmiş orta yağlı beyaz peynir ( lor peyniri yada kaşar peyniride olabilir)
  • 1 demet dereotu

Yapılışı : 
  • Derin bir kabın içinde yumurtaları, tuzu ve karabiberi 1-2 dakika mikserle yada tel çırpıcıyla çırpın.
  • Sütü ve eritilip ılıtılmış margarini ekleyerek 1-2 dakika tekrar çırpın
  • Son olarak rendelenmiş peyniride ilava ederek çatalla karıştırın. İnce kıyılmış dereotu,pul biber ve fesleğeni ekleyip iyice harmanlayın
  • şimdide bayat ekmeklerin kabuk kısımlarını kesip cıkarın. içlerini elinizle ufalayuarak hazırladığınız harcın içine katıp iyice karıştırın ve 10 dakika bekleyin böylece ekmekler sosu iyice çekip kabaracaktır
  • bu karışımı, kenarlarıyüksek yağlanmış fırın kabına yada yağlanmış sufle kaplarına dökün
  • 175 derecete ayarlı fırında, üzeri kızarıp kabarıncaya kadar pişirin. sıcak olarak servise sunun ama servis için kaşık kullanın. Bu suflenin içine taze otlardan az miktarda ekleyerek lezzetini attırabilirsiniz

0 yorum:

Yorum Gönder

Rent a Car - Oto Kiralama - Araç Kiralama - Araba Kiralama