Çilav ( İran Pilavı )
Posted by PPovveeR on
MALZEMELER
1 paket çilavlık pirinç (kişi başına ½ bardak hesap edilir)
1,5 litre su
3 kaşık tereyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinç akşamdan ıslatılır (veya 4-5 saat önce) su kaynatılır. Kaynayan suya daha önceden ıslatılmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç atılır. 1-2 defa kevgir ile karıştırılır ve 6 dakika pişirilir. 6 dakika sonra hemen kevgire alınıp süzülür, üzerine 1 bardak soğuk su gezdirilir ve tekrar bir tencereye alınır. Üzerine hafifçe kızdırılmış yağ ilave edilir. 1-2 defa çevrilip demlenmeye bırakılır ve sıcak olarak servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Labels
- Atkı ve bere Modelleri (4)
- Gebelik (10)
- Saç bakımı (5)
- cilt bakımı (9)
- cinsellik (10)
- diyet (16)
- estetik (4)
- evlilik (3)
- güzellik (7)
- hamilelik (12)
- kadın sağlığı (17)
- moda (6)
- sağlık (4)
- yemek tarifleri (5)
- çanta modelleri (2)
- örgü (2)
0 yorum:
Yorum Gönder